Blog

vegan

Sunt NUCILE DE CAJU un ingredient minune?

Sunt NUCILE DE CAJU un ingredient minune?

2 studii științifice care atestă beneficiile nucilor de caju asupra sănătății


Nu există un ingredient minune și ar trebui să ne oprim din a-l mai căuta. Adevărata minune este echilibrul. În schimb, putem fi siguri că nucile de caju și produsele derivate din acestea, cum ar fi brânza de caju sau untul de caju, sunt alimente care se încadrează perfect într-o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos. Introduse în alimentația noastră și consumate cu regularitate, produsele pe bază de caju pot avea un efect benefic asupra sănătății întregului organism. Dar, mai bine, să vedem ce spun studiile de specialitate:

Oxford Academic: consumul de caju reduce tensiunea arterială

Există dovezi că un consum regulat de nuci scade riscul bolilor cardiovasculare în rândul adulților sănătoși. Însă, studiul publicat pe 25 ianuarie 2018 în The Journal of Nutrition și-a propus să afle efectele nucilor de caju asupra sănătății în rândul adulților cu diabet de tip 2. Concluziile susțin că suplimentarea dietei zilnice cu nuci de caju duce la o reducere a tensiunii arteriale sistolice și la creșterea concentrațiilor de colesterol HDL (colesterolul bun), fără efecte asupra greutății corporale, a glicemiei sau a altor variabile lipidice.

Harvard: nucile pot reduce riscul mortalității

Studiul publicat în New England Journal of Medicine a implicat peste 118.000 de voluntari sănătoși și a durat mai mult de trei decenii. S-a constatat că cei care au consumat în mod regulat o porție zilnică de nuci (migdale, caju sau alte nuci) aveau un risc de mortalitate (indiferent de cauză) mai mic cu 20% comparativ cu cei care nu au mâncat nuci.

Aveau cu 25% mai puține șanse să moară din cauza bolilor de inimă, cu 20% mai puține șanse să moara din cauza diabetului și cu 10% mai puține șanse să moară din cauza cancerului. 

“Consumul de nuci este comparabil cu alte schimbări de lifestyle potențial benefice, cum ar fi exercițiile fizice și evitarea grăsimilor trans.” spune Dr. Charles S. Fuchs oncolog la Dana-Farber Cancer Institute și profesor la Harvard Medical School, citat de Boston Globe. 

Vegan Gourmet: o alternativă la brânză, din nuci de caju

Dacă alegi produsele Vegan Gourmet este ușor să introduci în alimentația ta o porție sănătoasă de nuci. 99% dintre produsele noastre sunt făcute din lapte obținut din nucile de caju foarte bogate în proteine și acizi grași nesaturați. În urma unui proces artizanal de fermentare, laptele din caju se transformă într-o brânzică gustoasă și sănătoasă gata să satisfacă pofta de “ceva cremos și sărățel”.

Descoperă gama noastră și vezi care produs Vegan Gourmet este pe gustul tău!

Comments are closed.