Blog

vegan

Ce este un reducetarian?

Ce este un reducetarian?

Toți suntem motivați diferit, dar împărtășim un obiectiv comun – o lume sustenabilă, mai sănătoasă și plină de compasiune.

Mult timp, veganismul a părut un moft sau un trend, dar acum a intrat în normal. Nu se mai miră nimeni când spui că mănânci vegan și ești luat la întrebări din ce în ce mai rar. Credem că majoritatea oamenilor au înțeles că o dietă vegana echilibrată poate fi o alegere mai bună pentru sănătate, pentru mediu și, mai ales, pentru animale. Această credință ne este susținută și de mișcarea reducetarianismului. Dar ce presupune un stil de viață reducetarian?

Reducetarienii se angajează să mănânce mai puțină carne, produse lactate și mai puține ouă – urmând instinctul propriu și motivațiile individuale – conform reducetarian.org.

Toți suntem motivați diferit, dar împărtășim un obiectiv comun – o lume sustenabilă, mai sănătoasă și plină de compasiune. Iată cu ce motive își mai justifică reducetarienii alegerea: 

Vor să încerce ceva nou 

În supermarket apar tot mai multe opțiuni vegane care îi tentează și pe non-vegani. În European consumer survey on plant-based foods organizat de ProVeg International, reducetarienii arată un interes crescut față de alternativele plant-based pentru brânză și carne și chiar își doresc să vadă mai multe sortimente în rafturile magazinelor.

Consideră produsele vegane sănătoase și nutritive

Multe chiar sunt! Mai ales cele care au grijă să păstreze o etichetă “curată” cu puține ingrediente. De exemplu, noi la Vegan Gourmet facem brânză artizanală din doar 3 ingrediente: nuci de caju, apă și culturi vegane de fermentare. Apoi, adăugăm ierburi, condimente sau mucegaiuri nobile în funcție de sortiment – să-i dăm gustul deosebit de bun cu care i-am cucerit și pe iubitorii de branzeturi clasice, nu doar pe vegani. Un reducetarian ar fi ușor de convins că brânza din caju este o alternativa mult mai bună 🙂

Brandurile vegane le par de încredere 

Produsele vegane se nasc din pasiune, iar consumatorii simt când personalitatea unui brand nu este construită în mod artificial, ci este susținută de valori și credințe pe care le împărtășesc toți din echipă. Multe sunt afaceri mici, de familie, cu oameni care au renunțat la munca în corporație și și-au urmat visul, iar consumatorii, fie ei reducetarieni sau vegani, apreciază autenticitatea.

Mâncarea vegană arată delicios 

Iar când o gustă, se conving că plăcerea nu se limitează doar la nivel vizual. Mâncarea vegană satisface toate simțurile, mai ales pe cel gustativ. Nu mai este de mult un compromis să mănânci vegan, avem atât de multe opțiuni încât încep să fie atractive și pentru cei care nu au gânduri de veganism. Acum, este ceva normal să bei o cafea cu lapte de soia, de migdale sau de ovăz – chiar și pentru cei care încă mai mănâncă brânză de vacă.

Ne dorim ca în curând să fie ceva normal să poftești la un bulz cu brânză de caju!

Comments are closed.