Blog

vegan

Cum poți mânca vegan da Sărbători

Cum poți mânca vegan da Sărbători

Sărbătorile se apropie și, chiar dacă e un an diferit, cu siguranță te gândești la cum vor arăta mesele festive. Îți spunem noi: delicioase, cu gust de sărbătoare, sănătoase și super arătoase. 

Azi îți oferim inspirație pentru masa vegană de Crăciun: idei de rețete și de producători locali care îți pot face munca mai ușoară și mâncarea mai gustoasă.

Cum poate arăta un meniu complet vegan de Crăciun

Începe cu un preparat cald, care are nevoie de mai multă atenție și de cuptor. Fie sărmăluțe vegane (de post), cu cremă de brânză și mămăligă, fie medalioane de legume la cuptor sau legume asortate la cuptor, servite cu sosuri de brânză vegană. Bineînțeles, poți realiza și cârnați și drob vegane dacă dorești.

Continuă cu o salată rece; fie de boeuf, fără carne și cu maioneză de avocado, fie de legume, cu nuci și brânzeturi vegane.

Dacă nu ești fan salate, un platou vegan o să îți meargă la suflet. Combină brânzeturi vegane maturate cu legume, nuci, fructe și adaugă lângă niște dipinguri din creme aromate de brânză condimentată. 

Iar pentru momentul preferat al tuturor, desertul, ai de unde alege. De la tiramisu la cheesecake vegan, cozonaci și torturi, opțiunile sunt nelimitate. Doar inspirație și poftă să ai! ?

De unde te poți aproviziona

Uite câteva idei de producători locali de unde îți poți face și tu cumpărăturile pentru o masă vegano-fantastică de Sărbători!

Brânză, foie gras și unt vegane de la Vegan Gourmet

Avem o gamă generoasă de brânzici vegane delicioase, din nuci de caju. Ele pot fi folosite ca bază pentru mâncărurile tale de Crăciun ori ca vedete pe platourile apetisante de la antreu. Sau, dacă ești inspirat, ca ajutor de nădejde pentru deserturi delicioase și cremoase (aici te ajută Caju Fresh, brânzica noastră pufoasă și delicată).

Pentru antreu, poți pregăti un platou generos cu Cajublue (brânză vegană cu mucegai nobil Roquefort), legume și fructe. Pe lângă brânzeturile maturate câteva săptămâni (cu boia afumată, chimen sau zaatar), platoului poți să-i adaugi și foie gras vegan. 

Apoi îți recomandăm să adaugi savoare mâncărurilor calde cu untul sau parmezanul nostru vegan. 

Iar dacă toate astea îți sună bine, să știi că am pregătit un pachet special cu toate bunătățile care te vor ajuta să faci din masa de Sărbători una memorabilă și delicioasă: pachetul Very Vegan Gourmet Xmas. 8 produse la 160 de lei și cu transportul gratuit. Le găsești pe toate la noi pe site, în secțiunea Produse. 

Cozonaci de la Lorelicious

Pentru Lorelicious, fiecare desert este o experiență senzorială. Iar cozonacii pufoși și delicioși de Crăciun nu fac excepție.

Meniu vegan complet de la Sara Green

Dacă vrei o masă cu adevărat specială însă nu ești cel mai iscusit bucătar ori nu ai timp, poți apela la Sara Green pentru un meniu complet și delicios.

Ciocolată și dulciuri vegane de la Corinne Chocolat

La desert sau drept cadou pentru gazdă, îți recomandăm „bomboanele fericirii” și ciocolata vegană de la Corinne Chocolat.

Ai grijă să-ți păstrezi mintea limpede și inima plină de iubire și răbdare! Mai ales dacă nu toți ai tăi înțeleg ce înseamnă veganismul, caz în care poți lua tu mâncarea preferată la pachet dacă mergi în vizită. Important e să fii împreună alături de cei pe care îi iubești, fie fizic, fie online. 

Sărbători cumpătate, delicioase, pline cu bunătate!

 

Comments are closed.