Contact Us
Address: 103 Reade St, New York NY 10013
Follow Us

Despre noi

vegan

NoMoMoo este manifestul prietenos al gustului pentru o lume mai buna. 

Impreuna putem schimba percepția ca doar consumând produse de origine animală
putem primi toți nutrienții esențiali vieții. 

- despre NoMoMoo -

Scurta Istorie

Totul a început când Ana, sora cea mare a tripletei NoMoMoo, a devenit vegan pe vreme ce locuia în Singapore împreună cu soțul ei. 
După ce a rămas însărcinată cu primul copil, s-a mutat în Bali, unde, deși era vegan de ceva vreme, simțea destul de des o pofta nebună de ceva cremos și sărățel (de brânzica). 

Astfel s-a decis să caute produse ce ar putea să înlocuiască cu brio acest aliment greu de replicat. 
In supermarket și magazinele de profil nu exista o oferta prea stralucita pentru astfel de produse, majoritatea, ca și acum, erau pline de uleiuri și aditivi, potențiatori de gust și alte ingrediente nu foarte sănătoase, astfel aceste produse nu se încadrau într-o alimentație sănătoasă. 

“Singura modalitate, și-a spus ea în acele momente, este să încerc să fac singură.”

Într-un vegan retreat din Ubud, a ajuns accidental la un curs de brânză vegană, din nuci de caju, creată prin tehnici artizanale de fermentare.

Dupa cum își amintea din copilarie, aceasta modalitate de fabricare a brânzei vegane semăna izbitor cu modul în care bunicii făcea brânză în casa.

Cuprinsa de nostalgie și curiozitate, a decis să încerce să creeze brânză din caju și sa ofere prietenilor și familiei pentru degustare. 

Dupa mai multe încercări, gustul cremos și sărățel pe care îl caută a luat forma. Toți cei apropiați au îndrumat-o să nu lase să se irosească aceasta oportunitate și să încerce să comerializeze, pentru ca și alte persoane, care sunt în căutare de produse gustoase și sănătoase să se bucure de aceste bucate. 

O afacere de familie

La îndemnul familie Ana s-a întors în România în 2017, iar în 2018, împreună cu frății ei, Elena și Nicu, a pus timid temelia pentru ceea ce este astăzi NoMoMoo. 

Sub numele de Vegan Gourmet, compania fraților NoMoMoo a devenit start-up pionier pe piața vegana din România. 
Cu optimism și voie buna, NoMoMoo reprezintă calea către sustenabilitate colectivă, doar împreună puteam oferi un orizont cu cer albastru generațiilor ce vor urma. 

Gustul a fost și va fi pus întotdeauna pe primul loc în acest proiect, pentru ca doar prin gust putem să ajutam cât mai multe persoane să facă o schimbare către o alimentație sănătoasă. 

De ce branza vegana din caju?

Desi suna de domeniul fantasticului, brânză vegana este pe cât se poate de reala. 

Nucile de caju sunt bogate în nutrienți, proteine și acizi grași nesaturați, care susțin sănătatea inimii, fiind o sursa excelenta de antioxidanți ce ajuta la o mai buna funcționare a sistemului imunitar. 

Prin procesarea nucilor de caju obținem un lapte gros, pe care, printr-un proces de fermentare artizanal în transformam în delicioasele sortimente NoMoMoo.

Produsele noastre sunt surse ideale de vitamine și minerale, consumate ele au un aport de benefic de vitamina B, vitamina E, Calciu, Fier, Magneziu, Cupru, cât și Seleniu și Potasiu, esențiale pentru un stil de viață sănătos. 

- Echipa -

NoMoMoo

ANA MARIA TURTON
Founder - Chef
ELENE LICSANDRU
Co-Founder
NICU PANFIL
Co-Founder