Scurta Istorie
Totul a început când Ana, sora cea mare a tripletei NoMoMoo, a devenit vegan pe vreme ce locuia în Singapore împreună cu soțul ei.
După ce a rămas însărcinată cu primul copil, s-a mutat în Bali, unde, deși era vegan de ceva vreme, simțea destul de des o pofta nebună de ceva cremos și sărățel (de brânzica).
Astfel s-a decis să caute produse ce ar putea să înlocuiască cu brio acest aliment greu de replicat.
In supermarket și magazinele de profil nu exista o oferta prea stralucita pentru astfel de produse, majoritatea, ca și acum, erau pline de uleiuri și aditivi, potențiatori de gust și alte ingrediente nu foarte sănătoase, astfel aceste produse nu se încadrau într-o alimentație sănătoasă.
“Singura modalitate, și-a spus ea în acele momente, este să încerc să fac singură.”
Într-un vegan retreat din Ubud, a ajuns accidental la un curs de brânză vegană, din nuci de caju, creată prin tehnici artizanale de fermentare.
Dupa cum își amintea din copilarie, aceasta modalitate de fabricare a brânzei vegane semăna izbitor cu modul în care bunicii făcea brânză în casa.
Cuprinsa de nostalgie și curiozitate, a decis să încerce să creeze brânză din caju și sa ofere prietenilor și familiei pentru degustare.
Dupa mai multe încercări, gustul cremos și sărățel pe care îl caută a luat forma. Toți cei apropiați au îndrumat-o să nu lase să se irosească aceasta oportunitate și să încerce să comerializeze, pentru ca și alte persoane, care sunt în căutare de produse gustoase și sănătoase să se bucure de aceste bucate.